Bunları neden mi yazdım? Dün akşam Mekanist'in davetlisi olarak gittiğim Hacıbaşar Ataşehir'de yediğim Van kavurması sebebiyle! Hayatımda yediğim en lezzetli etlerden birisiydi bu. İyi bir marinasyon sürecinden geçmiş, zeytinyağı, kara biber, kırmızı biber, tuz ve soğanla kaynaşmış, yumuşamış, ardından kuyruk yağında yarım saat kadar pişmiş incik etinden yapılan bu kavurma ağzımda dağılırken, ister inanın ister inanmayın, hayattaki tüm dertlerimi unuttum. Başka bir aleme yolculuk yapar gibi mutlu ve huzurlu hissettim kendimi. Hiç bitmesin istedim. İşte tam olarak da bu olağandışı lezzet sebebiyle, bu lokantaya mutlaka bir defa daha gidecek, sadece kavurma sipariş edecek, bir süre onu seyrettikten sonra hiç konuşmadan yiyecek ve hayal dünyasına dalacağım. Size de, sevin ya da sevmeyin, salt bu yemeği denemek için bile olsa Hacıbaşar'a gitmenizi tavsiye ederim. Kuyruk yağıyla bir derdiniz varsa size çok hitap etmeyecektir. Yine de ama gözü karartıp bu deneyimi yaşayın mutlaka derim. Aklımı başımdan aldı zira.
Öte yandan, mekanda sınırsız bir ikram sözkonusuydu katıldığım etkinlikte. Fıstıklı içli köftenin tadına baktım, kesinlikle ağır değildi. Acılı kebap, terbiyeli şiş getirdiler. Her ikisi de iyi bir standardı yakalamıştı. Acısı insanı gözyaşlarına gark eden türden değildi bana kalırsa. Patlıcanlı kebap servis edildi ve ritüeline sadık olarak közlenmiş patlıcanın içinin çıkartıp biber, domates ve kebapla birlikte bir dürümün içine koyarak keyifle yedik. Masada binbir çeşit salata mevcuttu, her şey taze ve güzeldi, ama hepsinden önemlisi masa çiçek bahçesini andırıyordu. Bu da çok hoşuma gitti. Acılı ezme, gavurdağı, patlıcan salatası ne eksik ne fazlaydı.
Mekanı işletme görevini üstlenen Selim Başar, gece boyunca masamızda yapılan işle, yemeklerle, aile geçmişleriyle ilgili birçok açıklamada bulunarak güzel bir sohbet edilmesine katkıda bulundu. Bir ara Hacıbaşar'ın kurucusu ve Selim Bey ve diğer yedi kardeşlerinin babası "Hacı" da masamıza gelip sohbet etti. Gösterilen ilgili ve internet yazarlığına verdikleri önemi son derece vizyoner bulduğumu belirtmeliyim. Mekan Ataşehir'in girişinde sayılabilecek bir konumda, hemen Acıbadem Hastanesi'ne gelmeden sağda ve vale servisi mevcut.
Eskiden farklı şubelerindeki paket servislerinden istifade ettiğim ve ortalama bir lokanta olarak gördüğüm Hacıbaşar'ın kavurmasını yedikten sonra görüşlerimin değiştiğini vurgulamam gerekiyor. Burada alkol servis edilmediği için akşam yemekleri için gideceğim bir mekan değil. Ama öğlen yemeklerinde ve sırf o yemeği yemek için bundan sonra gideceğimi adım gibi biliyorum.
Siz de bunu yapın. En az bir defa !
HacıBaşar Ataşehir
Vedat günyol cad. No:24 Yolbulan PlazaAtaşehir - İstanbul 0216 575 19550216 573 16160216 572 1955
Vedat günyol cad. No:24 Yolbulan PlazaAtaşehir - İstanbul 0216 575 19550216 573 16160216 572 1955
hacibasar@hacibasar.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder