4 Ekim 2011 Salı

Nusr-Et Steakhouse

Sevgili okurlar, açık konuşmak gerekirse, Nusr-Et Steakhouse ile ilgili finalde söylemem gerekenleri giriş cümlesine yerleştirip bir an önce rahatlamak amacındayım. İçimden geçenleri söylemek için sabırsızlanıyorum çünkü.

İstanbul'da adam gibi et yemek, ağzınızın sularını akıta akıta, kendinizden geçe geçe, damağınızda dağılan enfes etlerin keyfine dala dala bayram etmek istiyorsanız gidebileceğiniz bir numaralı adres Nusr-Et Steakhouse'dur. Hiç zahmete girmeye, araştırmaya, eşe dosta sormaya, kitapları dergileri karıştırmaya, yeme içme bloglarında sürünmeye, gurmelerin yazılarını okumaya, boş yere zaman kaybetmeye gerek yok. Türkiye'de daha iyisini, lezzetlisini, özenlisini görmedim. Bu lokanta tek kelimeyle mükemmel!

Aslında yazıyı burada bitirip noktayı koymak lazım, zira bitiş paragrafını baştan yazmış oldum. Yine de, iyisiyle kötüsüyle analizi derinleştirip birkaç söz söylemek lazım diye düşündüğümden, izninizle lafı azıcık uzatacağım. Daha önceki yazılarda olduğu gibi, sadece yemeğin lezzeti, servisin kalitesi, fiyat seviyesi gibi konularda değil, aynı zamanda genel ambiyans, devam eden müşteri kitlesi, mekanın konumu ve bıraktığı izlenim gibi meseleler hakkında da fikir yürütmekte yarar var kanaatimce.

İşe her araştırmacının az çok bildiği, kişisel olmayan, bilgi ağırlıklı bir bölümle başlamak en doğrusu olacak. Kim bu Nusret? Nereden çıktı? Nasıl bu kadar etkili bir giriş yaptı? gibi konuları dilimiz döndüğünce irdeleyelim mümkünse.

Mekanın kendi web sitesinde belirtildiği üzere:

"Nusr-Et Steakhouse 2010 yılında Nusret Gökçe ve Mithat Erdem ortaklığı ile Etiler'de hizmete girdi.

14 yıldır kırmızı et sektörünün içinde olan Nusret Gökçe'nin, uzun yıllardır yakın dostluğu olan Mithat Erdem ile işbirliği sonucu kurulan Nusr-Et Steakhouse, bu olağan dışı ortaklıkla müşterilerine, etin en iyisini ve en kalitelisini sunuyor.


Müşterileriyle bizzat kendi ilgilenen Nusret Gökçe, her bir misafirine tek tek "canlı menü" olarak yardımcı olduğundan, masalarda klasik menü bulunmuyor. Misafirlere, özen ve titizlikle seçilmis olan etler 28-30 gün dinlendirildikten sonra, patetes ve ıspanak püresi ile servis ediliyor.


Nusr-Et Steakhouse'da bulabileceğiniz bu muhteşem lezzetler, ünlü gurmelerin oyları ile en iyi restoran seçimlerinde her zaman birinciliği korumaktadır. Kurulduğu ilk günden itibaren et sevenlerin vazgeçilmezi haline gelen Nusr-Et Steakhouse'un, hızlı yaşayanlar için fast food şubesi Nusret Burger Bebek'te yeni şubesi ile hizmete girmiştir." 


İyi de,  burada belirtilmeyen, Nusret Gökçe'nin 14 yıldır kırmızı et sektörü içinde yaptıları nedir peki? Hemen söyleyeyim: Bu 14 senenin büyük kısmında önce Bostancı, sonra Etiler ve İstinye Park  Günaydın'da çalışmış, ardından New York'a giderek oradaki steakhouse'larda deneyim kazanmış, ayrıca bir dönem Arjantin'de et üzerine ciddi araştırmalar yaparak soluğu tekrar İstanbul'da almış. 13 yaşında kasaplığa başladığı için yaşı son derece genç. Arjantin' gitmesinin sebebi, oradaki muazzam et kültürünü, görmek hayvanların nasıl beslendiğini, nasıl kesildiğini, nasıl pişirildiğini, etin nasıl dinlendirildiğini öğrenmekmiş. Amerika'da çalıştığı üç steakhouse'da ise etin sunumu, mutfak ve mekan düzenleri konusunda ciddi bilgi edinme şansı olmuş.

Sıra gelmiş kendi mekanını açmaya...

Sevgili okurlar, ben bu lokantaya 5-6 defa gitmişimdir. Her gidişimde kalabalığından, koşuşturmadan, servisin kalitesinden ve tabii ki yemeklerin lezzetinden çok etkilendim.
  1. Nusr-et'e gitmeden önce yer ayırtmanızı öneririm. Hafta içi öğlen yemekleri çok yoğun oluyor. Yer ayırtmadan gittiğinizde de sizi büyük masalardan birine, başkaları ile paylaşacak şekilde oturtuyorlar. Bence bu da güzel. Yine de, kendi masanızı istiyorsanız arayın.
  2. Yemeğe başlamadan önce ellerindeki etleri inceleyin, hiç çekinmeden garsonlara yada tezgahın arkasında duranlara, bazen bizzat Nusret'in kendisine sorular sorun. Et konusunda ne denli cahil olduğunu hemen anlayacaksınız. Ayrıca lokantada menü bulunmadığı için, bu konuşmayı yapmak elzem hale geliyor.
  3. Her şeyden tadımlık alabilirsiniz, ama benim yöntemim bu değil. Ben önden tadımlık çeşit çeşit etler alıpi ardından bir de ana yeme yiyorum. Bence burada en iyi yöntem bu.
  4. Aç gidin. Hatta gitmeden önce birkaç gün kırmızı et diyeti uygulayın. Burada kendinizi durdurmadan, hiç frenlemeden yemek isteyeceksiniz çünkü.
  5. Bendeniz önden "lokum" adını verdikleri, ağızda dağılan muazzam bir et söylüyorum önden. Lokum hayvanın sırtının iç kısmından yapılıyor.Kendi kendine eriyor bu et adeta. Bir de sırtın dış kısmından yaoılan ceviz var. Daha sert, çiğnenebilir bir et bu. Beni favorim lokum.
  6. Ayrıca şaşlık ve sucuk da söyleyebilirsiniz önden. İkisi de harika. Bir de salata alabilirsiniz. Standart bir salataları var. Ben çok gerek görmüyorum açıkçası.
  7. Ana yemeğe gelince...Çok alternatif var. Aşağıda web sitelerinden aldığım gibi yer vermeye çalıştım
    Porterhouse (600 - 650 gr)
    T-Bone Steak (450 - 500 gr)
    Dana Pirzola (400 - 450 gr)
    Sığır Kontrfile (300 - 350)
    Dallas Steak (500 - 550 gr)
    Fillet Mignon Bonfile (200 - 250 gr)
    Ceviz (3 Kisilik / 600 gr)
    Dana Boşluk (450 - 500 gr)
    Lokum (200 - 230 gr)
    Dana Kaburga (500 gr)
    Dana Şaşlık (300 - 350 gr)
    Lamb NewYork (200 - 230 gr)
    Lamb T-Bone (200 - 230 gr)
    Lamb Steak (200 - 230 gr)
    Nusret Kasap Köfte (200 gr)
    Nusret Üç Boyutlu Kasarli Köfte (200 gr)
  8.  Ben bu listeden Dana Pirzola, Dallas Steak, T-Bone ve Kasap köfte gibi alternatifleri denedim. Hepsine bayıldım. Ama Dana Pirzola'yı favori olarak gösterebilirim. Yağlarını bile silip süpürdüm diyebilirim.
  9. Bu etlerin yanında Büyülübağ şaraplarından iyi bir seçki sunuluyor. Dana pirzolayı iyi bir şiraz ile yemenizi öneririm. Ben Büyülübağ Shah ile denedim, çok memnun kaldım.
  10. Tatlı olarak her gidişimde üçgen baklava yedim. Nefisti.
  11. Yemekler dışında müşteri kitlesinden de bahsetmekte yarar var Nusr-et'in. Özellikle haftaiçi öğlenleri tam bir iş yemeği mekanı diyebilirim. Bu tarz yemekler için gidebilirsiniz.
  12. Müşteriler arasında Kurtlar Vadisi ekolü ağır abiler de göze çarpıyor zaman zaman. Bazen de ikinci sınıf mankenler gözlemlenebiliyor. Nusr-et için söylenebilecek tek olumsuz yorum bu belki de. 
Son söyleyeceğimi ilk paragrafta söyleyip lafı çok uzattım sevgili okurlar. GERÇEKTEN iyi bir yemek istiyorsanız, hiç düşümeyin, koşa koşa Nusr-et'e gidin derim.


Nusret-Et Steakhouse Etiler

Etiler Çamlık Mevkii
İhsan Aksoy Sokak No:6
Etiler - İstanbul
TEL: 0 (212) 265 30 37-38
FAX: 0 (212) 257 67 02
MAIL:
info@nusr-etsteakhouse.com